NyhederNyheder

20.sep. 2017 Effektevalueringen viser, at mere end 90% af alle adspurgte forældre, unge og lærere mener, at projektets samlede i f.t. andre unge-projektet har været bedre el. exceptionel god. Se den samlede rapport (7 s.) her.

01.juni 2017 Modul 3 på Anholt med fokus på mindfulness og "Dit indre beredskab" blev gennemført over fem smukke, solrige dage fra en perfekt skyfri himmel. Ungerne vandrede 50 km med fuld oppakning i både ørken, langs strande og over "bjerge". Der blev tilberedt og smagt både hjemmelavede fiskefrikadeller, hummere og selv-fileterede store rødspætter med god hjælp fra Jette & Erik Cronquist. VI fik lov at låne skolen, og det var en perfekt base og rigtig hyggeligt. Der blev arbejdet med siddende, liggende og gående mindfulness med træning af fokus, vejrtrækning og det at "tømme sit sind". Det er et godt udgangspunkt for en nysgerrig og åben tilgang til ny læring, også i skolen, især når det er lidt svært. Men ungerne har lært ikke at give op og kæmpe for det, som man gerne vil opnå her i livet. Læs mere her i en uddybende artikel inkl. billeder fra ekspeditionen til Anholt.

05.apr. 2017 Modul 2 i Østrig blev endnu engang en kæmpe succes. 16 unge gennemførte samtlige udfordringer - virkelig flot. Udover at lære at stå på ski gik ungerne også 300 højdemeter randonnée med fuld oppakning på ryggen op af bjerget, snesko-ekspedion med med mountainguide og vinter-rappelling i bjergene med en park ranger. Se video og læs mere om de 5 døgns intensive trænings-ekspedition på linket her, hvor der også er en aktuel helsides avisartikel. Næste modul afvikles 24.-28.maj på Anholt.

08.nov. Modul 1 kano 17.-20.okt. 2016 blev afviklet med succes i både regn, blæst og kulde. Alle deltagere gennemførte på flotteste vis, hvor der blev arbejdet mere i dybden med effektivt teamsamarbejde og teamleder-rollen på skift. Der er lavet en lille 12½ min. film om de fire dage på linket her.

07.sep. Så er filmen fra de 30 intensive t. på kickoff i august endelig klippet færdig. Den ligger her og varer ca. 15 min. God fornøjelse! PS: Husk i morgen 8/9 kl. 19 starter vi årets første lektietræning op med fælles samling hos projektleder inkl. alle frivillige lektietrænere.

16.aug. I weekenden var der kickoff med 16 energiske unger på Stevns hos projektleders teambuilding-virksomhed Outfitterkompagniet og hos Beredskabsstyrelsen i Hedehusene. Gruppen blev inddelt i 4 teams, hvor hver person på skift prøvede rollen som teamleder i gennem forskellige udfordringer: Første dag bl.a. "VM i stone standing", kort- og kompaslære, selvbyg-bivuak, "sten-i-spand"-konkurrencen og førstehjælp. Der var også individuelle opgaver omkring "Min største udfordring i 6.kl" og "Gode/dårlige vaner", ligesom der blev øvet afslapning og mental visualisering. Om aftenen lavede ungerne selv mad på Trangiaer i både regn og blæst, mens andre øvede sig på knob og stik, fremførte en sang og pyntede op til flot middag i tipien på bløde fåreskind og rødternede duge med stearinlys. Sent på aftenen en 2-og-2 opgave omkring "Hvad har jeg lært om mig / de andre i dag?"., hvorefter det var godnat. Kl. 04:00 blev alle vækket med ALARM og kom hurtigt i tøjet til en redningsøvelse med tovbane og nødbåre i mørket, hvorefter vi kl. 7 stod klar hos Beredskabsstyrelsen til mere træning i brand- og redningsteknik. Vi trænede bl.a. slukning med mindre slukningsmidler, røgdykkerbane og personeftersøgning i mørke rum samt indpakning på båre med "bårefræs" i ruinerne. TIl slut blev der skudt med vandkanon og gennemgået redningsudstyr. Kl. 14 takkede vi af efter en super gog dag og kørte med Sengeløse Minibusser tilbage til forældrene, som ventede spændt på nogle dejligt trætte unger, fyldt med oplevelser, en masse læring om at begå sig i naturen, samarbejde og lede arbejdet - og nye venner! Billeder fra kickoff findes her - video følger inden for ca. 1 måned. Om ca. 3 uger starter lektietræningen op og i uge 42 (17.-20.okt.) står den på modul 1 med kano og nye øvelser i naturen :-)

01.juli 16 forældre har valgt den finansieringsmodel med forhøjet egenbetaling (men stadig langt mindre end sidste år og i øvrigt til en reel værdi på ca. 40.000 kr. pr. deltager), som kunne hænge sammen med kommunens reviderede tilsagn om 50% støtte på 127.500 kr til et Sengeløse-projekt. Der er nu udsendt tilmeldingsblanket og faktura med deadline allerede 06/juli, da vi skal book arrangementer og instruktører m.v. Støtten fra kommunen er reelt set kun beregnet til 12 deltagere, hvorfor projektet strammes op, når nu flere får chancen, hvilket f.t. det netop overståede pilotprojekt vil betyde, at vi med 16 deltagere og den sænkede egenbetaling i år har 157.100 kr. mindre at gøre godt med. Det i sig selv er en udfordring og den primære årsag til, at Bosnien er udgået, kano-delen bliver simplere med egen-transport, ligesom logo-beklædning og andre elementer nødvendigvis må udgå. Da der kun gives støtte i f.t. 12 deltagere, giver det sig selv, at 16 deltagere giver et strammere projekt, da egenbetalingen altså er langt mindre end de faktiske omkostninger. Omvendt synes vi, at så mange som muligt skal have chancen. Sådan må det være.

30.juni Mere end 20 interesserede unge er skrevet op til deltagelse i projektet i den nye udgave efter sommerferien. Der forhandles med HTK omkring finansiering i f.t. deltagere kun fra Sengeløse, ligesom alle forældre er informeret løbende omkring udviklingen i projekttilrettelæggelsen og egenbetaling m.v. Ny tilmeldingsblanket er sagt op under "Praktisk info", og den anvendes såfremt dne unge optages i projektet efter direkte mail/besked fra projektleder.

10.juni Ca. 50 dejlige unger, forældre og lektietrænere tog fusen på projektlederen med et meget flot surpriiiiise party! Der var mange smukke og rørende taler, fine kreative gaver og lækker mad i en virkelig hyggelig stemning og flotte rammer i det kæmpe drivhus. Af hjertet tak for alt alle sammen - og fortsat god rejse unger <3 Se billederne her.

9.juni Så lykkedes det at få navne og kontaktdata på de to kommende 6.kl. lærere på Sengeløse skole, og der er afholdt et fint møde, hvorefter der er indkaldt til forældre-infomøde om projektet næste skoleår onsdag d. 15.juni kl. 17:30 på lærerværelset. På Charlotteskolen tilsvarende mandag d. 20.juni kl. 17:15.

7.juni Lokalavisen Taastrup bringer en meget fin artikel om ekspedionen og modul 5 i Bosnien - kan ses/læses her.

20.maj 2016 Kontaktdata på de kommende klasselærere i 6.kl.'erne på Charlotteskolen er nu på plads - vi afventer Sengeløse Skole, hvorefter projektet via klasselærerne vil indkalde til aften info-møde om næste skoleårs udvidede og videreudviklede projekt for de i alt 24 unge, som projektet har plads til med UTA-udvalgets finansiering, frivilligt arbejde og yderligere private virksomheder og personers sposnsorbidrag samt tjenesteydelser og leverancer. Et kæmpe arbejde venter forude endnu engang. 

19.maj 2016 Sjællandske Medier omtaler ekspeditionen: "Otte piger og otte drenge overlevede fire døgn i Bosnien".

07.maj 2016 16 trætte, seje og super seje unger vendte hjem efter at have "overlevet" 4 døgn på 5. og sidste ekspedition til Bosnien, hvor de blev udsat for og gennemførte alverdens strabadser - bl.a. 42 fri rappelling og white water rafting. Se mere inkl. video her

28.apr. 2016 Projektleder Mads Cronquist indtræder i bestyrelsen for Frivilligcenteret i Høje Taastrup, som bl.a. har adgang til en portefølge af frivillig, voksne lektietrænere, som vi skal bruges i f..m. udvidelse af projektet næste skoleår. Frivilligcenteret har fødselsdag d. 12.maj, og Cronquist Consult sponsorerer dagens drikkevarer for ca. 2.500 kr. Den lokale Kvickly på Taastrup Hovedgade gav også en kasse rødvin - tak for det !

15.apr. 2016 Høje Taastrup Kommunes UTA-udvalg har efter opfordret ansøgning beslutte at bevilge 255.000 kr. til en videreudvikling og fortsættelse af det succesfulde pilotprojekt. Næste skoleår vil projektet se en smule anderledes ud med en anden modul-opsætning, ligesom Charlotteskolen også kommer med sammen med Sengeløse Skole, i alt 2*12 pladser = 24 unge.

03.apr. 2016 Projektet er blevet nomineret i top3 til årets Erhvervs- og Virkepris, der uddeles af borgmesteren og Rotary på onsdag. Læs mere om betingelserne for at vinde her.

01.apr. 2016: DR P1 Borgerservice har fået øje på vores unge-projekt i f.m. temaet "Skoletræthed" - hør indslaget. Få min. efter ringende en TV-producent, og der arbejdes nu på, at vi kan få en fotograf med til Bosnien (modul 5), så der kan laves en "teaser" til DR / TV2 i f.m. muligheden for, at projetet udvides næste år, hvor det så skal følges med kamera til en TV-udsendelse.

08.mar 2016: Videoptagelser fra fire forskellige kameraer i tre forskellige formater er blevet behandlet, klippet og sammensat fra ekspedition/modul 4 i Østrig henover flere dage og nætter - findes nu her

05.mar. 2016: Både Frivilligcenter Høje Tasstrup og skolelederen på Charlotteskolen i Hedehusene har sagt ja til at gå ind i det nye og udvidede projekt for flere unge næste skoleår og har derfor underskrevet samarbejdserklæringer. HTK har anmodet om at få en hel ny projektansøgning behandlet på en formandsmøde med borgmesteren - vi afventer dato... :-)

25.feb. 2016: Ekspedition og modul nr. 4 til Neukrichen i Østrig blev en kæmpe succes. Alle 16 unger lærte at stå på ski eller blev bedre end de var før. Park rangeren tog os ud på en fantastisk tur i bjergene på snesko, og der blev trænet randonée, hvor vi gik med fuld oppakning 300 højdemeter op af bjerget - en hård, men sejrrig tur for alle. Der kommer snart video fra turen.

10.feb. 2016: Ca. 40 unger og forældre samles i aften kl. 19 til ski-info i den lokale spejderhytte. Mads har lavet en lille 10 min. film om alt det praktiske ved skiløb, ligesom vi gennemgår udstyr, program og sikkerhedsregler m.v. Man kan også møde Erik Skov, som denne gang er med som kameramand.

07.jan 2016: UTA-udvalget i Høje Taastrup Kommune (HTK) havde inviteret Mads Cronquist ind til ½ t. projektpræsentation. Samtidig leverede Mads et alternativ forslag til udvalget omkring finansiering af to nye hold unge hvert år de næste to skoleår. Sengeløse Radio inviterede til mere information om dette i udsendelsen lør. d. 9/1-16. I løbet af de nsæte par uger leveres en konkret projektansøgning til HTK.

16.dec. 2015: 10 deltagere fra virksomheder som Sodexo, Wicotech Kirkebjerg, Nordea og Novo deltog på det lille, eksklusive VIP-arrangement i de private gemakker i Sengeløse med skientusiast, journalist og TV-vært Thomas Uhrskov. Der var tale om et fagligt kursus i skriftlig kommunikation krydret med ski-røverhistorier, hvorefter Mads Cronquist supplerede med visning af den nye 5 min. promotionfilm (se nedenfor). Aftenen sluttede med socalt samvær, middag og uformelt netværk. Thomas Uhrskov doerede halvdelen af kursusafgiftn til projektet - tak !

01.dec. 2015: OLTC går i luften med to støtte-ekspeditioner i 2016 til Bosnien og Kilimanjaro for at endnu engang at rejse de ca. 250.000 kr., som projektet koster udover forældrenes egenbetaling, kommunalt støtte, det frivillige arbejde og andre, som velvilligt hjælper til i projektet med forskellige ydelser. Se 5 min. projektfilm.

16.okt. 2015: 16 glade og trætte unger er netop vendt hjem i nat fra modul 3 i Wärmland i Sverige, hvor vi over de sidste fire døgn har arbejdet med team-samarbejde og teamledelse i vildmarken. Team Alpha, Bravo, Charlie og Delta har øvet sig i at padle i kano, være musestille og mærke naturen, trænet madlavning på trangia og opsætning af telt, klaret sig i mørke og løst konflikter. Tanker, følelser og oplevelser er delt ærligt i en cirkel omkring et bål, hvor én taler af gangen. Tæt på frost om natten, men smukke oktoberdage med fint solskin og morgendis ud over de dampende klare søer. Nordmarkens Kanot Center stillede med alt udstyr og med Kim som chefinstruktør - stor tak til centeret og Kim for den flotte indsats og hjælp til os alle i projektet! Der er igen givet hjemmeopgaver for, denne gang omkring, hvad man har lært 1) af praktisk ting, 2) om sit team, 3) om sig selv og 4) hvad vil du øve dig på frem til turen til Østrig (modul 4) ? 

08.sep. 2015: Deltagerne i 6.A har som en del af deres danskopgave omkring "beskrivende tekster" skrevet om deres oplevelser på modul 2 på Anholt. Planen er, at artiklen sammen med et par billeder bringes i det kommende nr. af Sengeløse Nyt, men vi har snydt lidt, og derfor kan du allerede nu her læse hele historien, der er klippet sammen af ungenes rigtig gode fortællinger. Næste modul nr. 3 afvikles i uge 42 i Wärmland, hvor vi skal arbejde med teamwork og mere teamledelse på kanotur i vildmarken.

10.aug. 2015: Modul 2 blev afviklet ligeså succesfuldt som første modul! Ungerne fik vandret i alt ca. 40 km i terræn, bl.a. i gennem Ørkenen med fuld oppakning, lavet mindfulness-øvelser med Chris Norre, arbejdet med udvikling af teamsamarbejdet og –ledelse, trænet kort- og kompas-navigation, morgenbadet i solopgangen i havet samt lavet virkelig skøn, lokal mad (rødspætter, jomfruhummere, røgede rejer og rigtige fiskefrikadeller). Gode kræfter bakkede op hele vejen, bl.a. projektleders familie med madlavning og indkvartering helt gratis - ligesom fyrpasseren Bent kom ud og lukkede fyret op, så alle kunne nyde den fantastiske udsigt. Skolelærer Torben spillede guitar og sang med ungerne, og vores ven Jon lod ungerne grave friske kartofler op. Der er ny lektie for til modul 3, der afvikles i Wärmland i Sverige 12.-15.okt., og det er svaret på spørgsmålet: "Hvad er den bedste udgave af mig selv?", som noteres i den lille lommebog. Der er mere om modulet inkl. billeder og et radiointerview som temaudsendelse, som du finder her

01.juli 2015: Modul 1 er afviklet med stor succes! Alle energiske unger stod hele distancen med minimal søvn og lærte en masse om teamwork i praksis, ligesom de opbyggede praktiske færdigheder i bl.a. kompas- og kortlære, bygge bivuak og sove i skoven, førstehjælp, knob & stik samt madlavning på trangiaer den første dag. Næste morgen var der redningsøvelser, røgdykkerbane, kommunikations-træning og brandslukning hos Beredskabsstyrelsen. Der blev også reflekteret og skrevet notater i små lommebøger, øvet ro og koncentration samt arbejdet med personlige mål. Sommer-lektierne frem mod modul 2 er derfor at arbejde videre med de tre spørgsmål om "min største udfordring" og gode/dårlige vaner-skemaet. Der er lagt to film fra dagene op hhv. 19 og 24 min., som du finder her.

22.juni 2015: I morgen tirs. 23/6 og tors. 25/6 ml. kl. 17-19 kan hver deltager afhente sin fleetrøje m/ logo hos projektleder Mads Cronquist, Vintoften 52. Huer kommer senere.

04.juni 2015: 20% rabataftale med Spejder Sport i City2 - gælder kun i uge 25+26. Aftalen gælder udstyr, tøj, støvler m.v. (men ikke allerede nedsatte varer og gavekort) til deltagerne. Aftalen er lavet med butikschefen Lennart og salgschefen Claus på hovedkontoret. På vores FB-gruppe kan du læse, hvordan du får rabatten.

02.juni 2015: Lokalavisen Taastrup har bragt en fin artikel med billeder omkring opstarten af projektet.

02.juni 2015: Alle 16 deltagere er nu endelig tilmeldt med underskrevne blanketter, og betalinger er modtaget - så holdet er sat. Se mere på facebook-gruppen. Praktiske detaljer omkring især modul med mødetider, hvad skal medbringes, indkøbsaftaler etc. kommer i løbet af den næste uges tid.

21.maj 2015: Tilmelding er lukket, da holdet er fuldtegnet og udvidet fra 12 til 16 deltagere pga. den store efterspørgsel. Vi er i gang med at booke rejser m.v. Der udsendes informations- og tilmeldingsblanket d.d. inkl. faktura, der skal betales senest 2.juni. 

Rekruttering af erhvervsguider/lektiehjælpere er påbegyndt i uge 20, hvor der er mailet til ca. 60 kandidater, og vi har talt med et par stk. i telefonen. Over den sidste uges tid er der uddelt de første 230 stk. A5-flyers dør-til-dør i Sengeløse.

Der dukkede 40 forældre op til info-/spørgemødet onsdag d. 13.maj på Sengeløse Skole, som lærerne for 5.A og 5.B, Maria og Liselotte havde arrangeret - flot arbejde!